Herkenbosch, De eerste friet werd al verkocht tijdens de Meinwegkermis vanaf de vrachtwagen.

Hierop de bakpannen waarin de frietjes gebakken werden en een pan heet water om de Limco-worstjes te verwarmen. Dit was zo’n succes dat halverwege de dag de hele voorraad friet en worstjes op waren, en in allerijl nieuwe aardappelen geschild dienden te worden en knakworstjes bijgehaald bij Limco in Weert. Hier werd de basis gelegd voor de huidige niet meer weg te denken Friture “de Aaj Meule”.

We schrijven het jaar 1951. Sjaek en Mie Dohmen-Meuwissen vragen een drankvergunning aan voor Drekstraat no. 30, huidige Doctor Biermansstraat 3. Vanaf dat moment zijn er elk weekend verse frietjes, knakworstjes en gehaktballen te koop aan een raamloket aan de straatzijde. Er werd primitief gebakken op enkele driepootgastoestellen met gietijzeren bakken. Dit ging zo door tot ongeveer 1960. Toen werd een heuse 3-pans bakwand aangeschaft. De eerste uitbreiding was geschiedenis, en de naamsbekendheid groeide gestaag. “Ich goan efkes noa Sjaek” was toen al een begrip. De hele familie werd ingezet om op vrijdagnamiddag de aardappelen te schillen en te pitten. Er werden aardig wat kilootjes tot goudgele staafjes verwerkt omdat toen friet nog de hoofdzaak was. De snacks moesten nog langzaam opkomen. In 1967 werd besloten naar de andere kant van het huis te verhuizen omdat het daar ruimer was, maar na een half jaar was dit zelfs te klein en werd er snel nog een gedeelte van de garage bijgetrokken, zodat de mensen niet buiten maar ook binnen konden wachten op hun bestellingen. Dochter Ans en haar man Huub komen dan meer meewerken, om het roer op een later tijdstip over te nemen.

1980, het wordt tijd voor de volgende uitbreiding en er wordt een frietwagen op de parkeerplaats gezet om van daaruit toch de mensen van friet te kunnen voorzien. De gehele voorgevel werd vernieuwd en binnen bleef geen muur meer overeind. 25 februari 1981 werd de opening verricht door opa Sjaek en oma Mie en een nieuw decennium komt eraan. In de tachtiger jaren werd het alsmaar drukker en wegens gezondheid werd er gezocht naar opvolgers daar het bedrijf niet meer door eigen kinderen kon worden voortgezet. Op 1 augustus 1991 nemen Herman en Hannie het bedrijf over en gaan op dezelfde voet verder, omdat dit concept goed was en er niet veel veranderd hoefde te worden. Het assortiment werd groter maar de alom bekende friet zuurvlees bleef hetzelfde recept houden. Zoals oma Mie het vroeger bereidde, maakt Herman het nu nog steeds. In 1999 verdwijnt Hannie van het toneel en in 2000 komt Diana het team versterken. Spontaan en vriendelijk als ze is bloeit er langzaam iets meer dan alleen liefde voor de zaak. In 2006 werden er plannen gemaakt om nog meer te doen met de vakkennis van Herman (ooit begonnen als kok bij gerenommeerde zaken). Maar hiervoor was nog meer plaats nodig en daarom werd er besloten om de zoveelste uitbreiding richting Hammerstraat te maken. In september 2007 werd begonnen met de sloop van een oude loods en op deze plek verscheen al snel een mooi zaaltje waar u als gast nu in kunt vertoeven en kunt genieten van heerlijke plateservice gerechten. Wij hopen u in deze ambiance nog lang te mogen begroeten.